Beauty-report sa sajma ljepote “Dani ljepote & fitnessa 2015.”

Belle and the Makeup-erice su dakako posjetile i zagrebački sajam ljepote “Dani ljepote & fitnessa”, gdje su saznale štošta, a k tomu su se još i uljepšavale! ♡ ♥ Ima li ljepšeg subotnjeg poslijepodneva od ovog? 🙂

Dok smo vam jučer slale samo puse sa sajma, danas vam donosimo opsežan beauty-report dostojan svake beauty-blogerice, kao što smo jučer obećale.

Dani ljepote Zagreb šminkanje

Dani ljepote Zagreb, štand Oriflame & Belle and the Makeup-erice na šminkanju

Moramo priznati da nismo nikada bile na sajmu “Dani ljepote i fitnessa” u Zagrebu te da su naša očekivanja bila ipak nešto veća i da smo ostale poprilično razočarane viđenim jer se u stvari nije imalo što vidjeti. Na sajam smo došle u nadi da će biti prisutni neki kod nas vrlo popularni kozmetički brandovi, pa smo se naoružale gotovinom i nadom da ćemo malo povoljnije proći pri kupnji noviteta. Očekivale smo i tvrtke poput Pink Pande, DM-a, brandova kao što su npr. Nikel, Lavera, Maybelline, L’Oreal i slično, ali nula bodova :-/. Od navedenih, prisutan je bio samo Kozmo, koliko smo uspjele vidjeti.

Na sajmu je, kako nam se čini, bilo najviše brandova za nokte. Njhova je zastupljenost bila 30-40%.

Dani ljepote 2015 gelovi za nokte

Dani ljepote 2015 gelovi za nokte

Iako Anemarija sama radi svoje gel-noktiće, ponuda je nije previše oduševila. Na sajam je došla prvenstveno da vidi novitete, ali vidjela je sve već viđeno…

Među brandovima za nokte nas je najviše zanimao američko-talijanski brand Cuccio sa svojim velikim štandom i širokom paletom boja lakova za nokte po sajamskim cijenama.

Od brandova dekorativne kozmetike kod kojih se također moglo nešto kupiti bio je američki NYX koji je kod nas dostupan u Rijeci, Sl. Brodu i Osijeku, ako smo dobro razumjele NYX-djevojke sa štanda.

Budući da Anemarija ima zavidnu kolekciju NYX-kozmetike, njihov joj je štand bio među najzanimljivijma. NYX je imao bogat asortiman, no ni oni nisu imali novitete koji su dostupni u Americi. NYX-ov je štand bio velik i imali su orgoman izbor, a još k tome i popust od 20% na ionako pristupačne cijene. NYX je jedini od brandova dekorativne kozmetike za široku potrošnju bio na sajmu i to vjerojatno samo iz razloga što još traži svoje mjesto pod hrvatskim suncem. Svaka čast na njihovom trudu. Kad i oni postanu “veliki” kod nas, sumnjamo da će biti na sajmu…

Sajam ljepote 13.03.-15.03.2015 Nyx

NYX štand – Dani ljepote & fitnessa 2015

Od poznatih nam je kozmetičkih brandova i Oriflame zapao za oko, prvenstveno zato što su nas Oriflame-tete zašprehale, pa smo eto obje po prvi puta u životu postale Oriflameove članice :-). Magdalena nije nikad u životu probala ništa od Oriflamea, pa je iskoristila ovu priliku da to promijeni. Budući da Anemarija već godinama nije kupila ništa od Oriflamea, odlučila im je ponovno dati šansu, iako joj njihova kozmetika nikad nije bila Bog zna što :-D. Naša najmlađa članica je imala i privilegij da je ljubazne tete iz Oriflamea i našminkaju.

Usput smo dobile i male poklon-pakete s katalozima i probnim artiklima i to je jedini štand koji se uistinu potrudio i svojim posjetiteljima ponudio testere, što svakako cijenimo!

Dani ljepote sajam ljepote Oriflame Belle and the Makeup

Štand Oriflamea Dani ljepote & fitnessa 2015 – testeri iz Oriflamea

Kiara i Anemarija su dakle i ovdje došle na svoje. 🙂

Kryolan je imao – za naše osobne pojmove – neugledan, malen štand. Imali su slabu ponudu šminke, cijene nisu bile baš izražene, ali napominjemo da su djevojke na njihovom štandu bile vrlo ljubazne i profesionalne. Anemarija je zatražila da joj pošalju ponudu za školu šminkanja, pa ako se odluči za njihov tečaj, slijedit će izvještaj :-).
Kiara se naravno opet našminkala, ovaj puta s ljubičastim pigmentom i šljokicama… 🙂

Kryolan sminkanje sajam ljepote dani ljepote zagreb Belle and the M

Štand Kryolan – Dani ljepote & fitnessa Zagreb

Dok su Kiara i Anemarija svaka došle na svoje – jedna se od njih dakle šminkala na gotovo svakom štandu na kojem se nudilo šminkanje, a druga vadila novčanik gdje god se prodavala dekorativna kozmetika 😀 treća od ovog fantastičnog tria 🙂 Magdalena, je uzaludno vrludala sajmom u potrazi za novitetima u njezi lica i tijela te je uglavnom pronašla preparativnu kozmetiku za salone, i tek nekoliko rijetkih zanimljivih štandova na kojima je bila gužva pa je jedva došla do riječi…

Puno nas je zanimao i štand MUD kozmetike, međutim izgledao je nekako neugledno i siromašno, iako je gospođa na štandu bila vrlo ljubazna.

Dani ljepote sajam ljepote zagreb MUD

Štand MUD Dani ljepote & fitnessa 2015 & Belle and the Makeup-erice

Sajam ljepote Zagreb MUD makeup

Jedini štand na kojem je Magdalena došla na svoje je štand Aromare na kojem je bila bogata ponuda kvalitetnih biljnih baznih ulja i eteričnih ulja jer je opće poznato da je okorjela zaljubljenica u prirodnu DIY-kozmetiku kako ste vidjeli u njenim prethodnim postovima s receptima za izradu prirodne kozmetike u kojoj su eterična i bazna ulja osnovni sastojci. Naravno da smo se na ovom štandu pomalo i istrošile, jer Aromara nije imala sajamski popust, a nije imala ni probne artikle ili testere za kupce niti išta drugo osim prospekata i uzoraka koji su se mogli probati na licu mjesta… hm… šteta. 😦

Kupnja eteričnih ulja na sajmu Dani ljepote 2015

Dio ulova sa štanda Aromare

Na sajmu su se nudili i kozmetički tretmani njege lica na licu mjesta koji nas nisu pretjerano zanimali kao i “live-shows” na kojima su frizeri demonstrirali razne frizure. Vidjele smo i frizure koje su vrlo popularne na fashion-weekovima te zanimljivi uređaj odn. uvijač za kosu kojim se postižu lijepi “valovi” na kosi.

Dani ljepote zagreb sajam ljepote

Live-show – Dani ljepote & fitnessa Zagreb

Vidjele smo i goli, potpuno depilirani muški torzo odn. polugolog muškog manekena koji je hodao sajmom s natpisom na golim leđima: “slatko i glatko”, ali se kretao vrlo brzo pa ga nismo stigle uloviti. 😀 Moramo ga pohvaliti za hrabrost i divno isklesano tijelo, ali pohvaliti i ideju što se konačno muškarac našao u takvoj ulozi jer smo najčešće navikli viđati polugole žene. 🙂

Na sajmu Dani ljepote našlo se i nekoliko štandova sa zdravim dodatcima prehrani. Cijene su bile sajamske, a to vrlo cijenimo na sajmovima!

Našlo je se i štandova s egzotičnim voćem i povrćem (čičoka, yam, rambutan, …), međutim “striček” na štandu nam nije znao objasniti od kuda potječe koje voće i povrće te koja su im obilježja.

Chia sjemenke

Chia sjemenke sa sajma Dani ljepote & fitnessa u Zagrebu

Sajam Dani ljepote zdrava hrana

Štand s egzotičnim voćem i povrćem

Facit: sve u svemu, sajam Dani ljepote i fitnessa 2015. je čisto razočarenje i vjerojatno najgori sajam na kojem smo ikada bile. Ovdje moramo otvoreno reći da smo posjetile nekoliko sajmova po Europi i da se oni naravno ne mogu ni usporediti s ovim hrvatskim, ali ipak, bez obzira na sve, ovo je moglo i trebalo biti puno PUNO bolje!

Bilo je čak i prevruće (osim onom depiliranom polugolom manekenu koji se šetao sajmom) , tepisi po kojima se hodalo su bili neravni, zapinjalo se za njih, sve je bilo nepregledno i nekako razbacano, neuredno i nabacano. Posebno je Anemarija koja inače radi u modnoj industriji, posjetila mnoge sajmove po Europi i u Zagrebu te ona i iz perspektive izlagača zna kako bi sajam trebao izgledati, ali ovo što smo vidjele je “glumljenje i igranje sajma”, što zbog siromašne ponude, to zbog samog izgleda sajma.

Kod nas to i dalje ide po onome “koliko para – toliko muzike”, principu koji je u zapadnoj Europi odavno zaboravljen, pa smo za ulaznicu od 30kn i dobili ponudu za 30kn. :-/

Edukacije koje su se nudile tijekom sajma nismo pohađale, a nismo vidjele ni natjecanja koja su se održavala niti popratna događanja pa ćemo se tom dijelu, nadamo se, posvetiti na sljedećem sajmu, ako nas ponuda bude privukla.

Dani ljepote Zagreb 2015

Malo poziranja za kraj 🙂


Zanimaju vas ostale novosti iz svijeta ljepote? Onda kliknite ovdje.

A ako vas zanima kako kozmetika te poznati i manje poznati kozmetički brandovi prolaze na našim testovima, klinkite ovdje.

xoxo, vole vas

vaše Belle and the Makeup-erice 🙂

2 misli o “Beauty-report sa sajma ljepote “Dani ljepote & fitnessa 2015.”

  1. Pingback: Recenzija: NYX Lip Smacking Fun Colors ruž za usne | Belle & the Makeup

  2. Pingback: Met Gala 2015, naked-haljine i famozni žuti plašt | Belle & the Makeup

Komentiraj