Recenzija: FOREO uređaj za njegu lica – revolucionarni beauty-gadget

Nisam tip koji previše zagovara tehnologiju i mehaničku njegu lica, pa čak vrlo rijetko posjećujem kozmetičke salone jer preferiram “staromodne bakine savjete” i vlastite DIY-proizvode za dobru, kvalitetnu njegu lica, no malo sam popustila vidjevši ovaj zgodni aparatić naziva FOREO Luna. Nešto slično beauty-uređajima tvrtke FOREO odn. Instituta FOREO sa sjedištem u Švedskoj među uređajima za njegu lica još nisam vidjela.

Recenzija Foreo uređaj za lice cijena

FOREO Luna uređaj za njegu lica

Moju su pozornost posebno privukle predivne, nježne boje u kojima dolazi: ružičasta, plava, bijela te crna. Iako su lansirani još 2013. (ako se ne varam) FOREO uređaji stigli su tek nedavno konačno i u Hrvatsku i jučer su i službeno predstavljeni široj javnosti, a o čemu je u stvari riječ provjerite u nastavku. 😉

FOREO Luna uređaj je načinjen od medicinskog silikona koji je higijenski, mekan, vrlo nježan za kožu i nije abrazivan, a funkcionira na prinicpu T-Sonic tehnologije odn. transdermalnih pulsacija nižih frekvencija. U potpunosti je vodootporan, a sa svojih 8.000 pulsacija po minuti FOREO Luna i njegove silikonske četkice dubinski čiste pore, uklanjaju više od oko 98%-99% odumrlih stanica, nečistoća, masnoća i ostataka šminke.

Osim za čišćenje, uređaj FOREO Luna upotrebljava se i za nanošenje seruma ili kreme, omogućava dubinsku apsorpciju i prodiranje njege u kožu.

Recenzija Foreo Luna uređaj FOREO za njegu lica

Silikonske četkice uređaja FOREO Luna za mješovitu kožu

Posebnost uređaja FOREO Luna je anti-aging način rada kojim se pulsacijama niskih frekvencija koncentričnim silikonskim “valovima” (smještenim na poleđini uređaja) masiraju područja lica s borama.

FOREO Luna ima 8 brzina, a dolazi u različitim bojama odn. modelima koji su prilagođeni različitim tipovima kože: plava za mješovitu kožu, ružičasta za normalnu, bijela za osjetljivu kožu, a crna je namijenjena njezi muškog lica i pripremi lica za brijanje.

Preporučuje se uporaba uređaja FOREO Luna oko 2 minute dnevno. Može se upotrijebiti do 450 puta po jednom punjenju. Ima 3 tipke: “+” za veću i “-” za nižu brzinu te veću tipku u sredini za gašenje i selekciju programa. Garancija na kvalitetu navodno je čak 10 godina. Dolazi s punjačem.

Koliko znam, FOREO Luna nositelj je nagrade časopisa Elle za beauty-proizvod 2014. godine.

Cijena FOREO Luna uređaja je oko 1.200-1.300 kn, a može se već od nedavno nabaviti npr. u parfumerijama Douglas. FOREO Luna Mini nešto je manja, ali i povoljnija varijanta, košta oko 900kn, a namijenjen je njezi mladenačke kože, međutim nema anti-aging funkciju.


Moja presuda:

Plusevi:

  • FOREO Luna je uistinu mekan i nježan na dodir.
  • “Četkica” odn. glava sa slikonskim, higijenskim četkicama mi se vrlo sviđa, ali ponajviše za umasiravanje njege u kožu jer ju je moja koža upila puno brže nego kad je nanosim prstima ili mojim silikonskim jastučićem.
  • Vibracije odn. pulsacije uređaja FOREO Luna vrlo su ugodne i nježno masiraju kožu. Osjećaj je jako ugodan!
  • Moja je koža nakon uporabe FOREO Luna uređaja dobro prokrvljena, sjajna i nježna na dodir, a krema je potpuno apsorbirana.
  • Uređaj se vrlo jednostavno čisti.
  • Kad ga napunite traje oko 6 mjeseci.
  • Za razliku od dosadašnjih uređaja za dubinsko čišćenje i njegu lica, glava s četkicama ne treba se mijenjati svaka 2-3 mjeseca kao kod klasičnih aparata za njegu i čišćenje kože, što je veliki plus i ušteda.
  • Garancija na proizvod 2 godine, garancija na kvalitetu 10 godina, iako nisam sasvim sigurna što to znači.

Minusi:

  • Za čišćenje mi se više sviđa ideja s “klasičnim” najlonskim četkicama dosadašnjih uređaja za njegu lica koje sam probala jer mi se ipak čini da one temeljitije čiste kožu i uklanjaju ostatke šminke te bolje dopiru i primjerice u kutove nosnica nego FOREO Luna.
  • FOREO Luna u ruci mi ne leži najbolje, iako ne klizi iz ruku, nekako mi je nepraktičan i glomazan, ali možda je razlog tomu činjenica da imam vrlo sitne ruke! 🙂
  • Nadalje, cijena je zaista veliki minus. Visoka je i ne znam opravdava li kvaliteta uređaja FOREO Luna ovako visoku cijenu. Vrijeme će pokazati. 🙂

Moj savjet: ako upotrebljavate FOREO Luna uređaj za čišćenje lica, preporučujem da ga upotrijebite u kombinaciji sa sredstvom za umivanje ili da prije uporabe sukladno uputama za uporabu dobro uklonite šminku, a ako ste u potrazi za zaista dubinskim čišćenjem lica i uklanjanje šminke, nabavite radije klasični uređaj s klasičnim najlonskim četkicama.

Nadam se da nešto nisam zaboravila, s obzirom na to da sam ovaj post pisala oko ponoći, vrlo je lako moguće te me molim u komentarima podsjetite ako je tako! 😉


Kako vam se sviđa ovaj uređaj? Ovdje pročitajte postove o ostalim beauty-gadgetima i kozmetičkom priboru za njegu kože:

xoxo voli vas,

Magdalena Belle and the Makeup

2 misli o “Recenzija: FOREO uređaj za njegu lica – revolucionarni beauty-gadget

  1. Pingback: Glow like a Superstar! 2 spužve za garantirano blistavo lice | Belle & the Makeup

  2. Pingback: Black-Out! 3 učinkovita pomagala protiv mitesera | Belle & the Makeup

Komentiraj